top of page

Concerten 

Binnenkort in het Concertgemaal

 • Het Grachtenfestival presenteert: Vertelconcert met Van Gogh Trio
  Het Grachtenfestival presenteert: Vertelconcert met Van Gogh Trio
  vr 30 aug
  30 aug 2024, 19:00 – 20:00
  Amsterdam, Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland
  Reis met het Van Gogh Trio terug in de tijd naar een wereld van romantiek in woord en klank. Love Triangle is een zinderend muzikaal vertelconcert, omlijst met brieven die Johannes Brahms, Clara Schumann en Robert Schumann aan elkaar schreven.
 • Duo Ristretto - gratis toegang
  Duo Ristretto - gratis toegang
  za 14 sep
  14 sep 2024, 11:00 – 11:30
  Amsterdam, Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland
  Tijdens dit feestelijke jubileumweekend en als onderdeel van het Monumentenweekend trapt het aanstormende Duo Ristretto gepassioneerd af. Zangeres Sterre van Boxtel en gitarist Sijbrand Loot studeren aan het Conservatorium van Amsterdam maar treden muzikaal al ver buiten de landsgrenzen.
 • Jubileum Verrassingsconcert
  Jubileum Verrassingsconcert
  za 14 sep
  14 sep 2024, 19:30 – 21:30
  Amsterdam, Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland
  U bent van harte welkom op deze feestelijke avond waar we naast een snelle blik achterom een extra magisch verrassingsconcert voor u in petto hebben!
 • Duo Encordé - gratis toegang
  Duo Encordé - gratis toegang
  zo 15 sep
  15 sep 2024, 11:00 – 11:30
  Amsterdam, Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland
  Tijdens dit feestelijke jubileumweekend en als onderdeel van de tweede Amsterdamse Monumentdag hoor je Spaanse elegantie door dit fantastische klassieke gitaarduo!
 • Ensemble Lumaka
  Ensemble Lumaka
  za 12 okt
  12 okt 2024, 20:00 – 22:00
  Amsterdam, Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland
  Een programma gewijd aan de muziek van Maurice Ravel, de Franse componist die komend jaar 150 wordt! Hij is één van Lumaka’s favoriete componisten en met zijn veelvoud aan ideeën, kleurrijke harmonieën en wonderschone melodieën één van de meest bekwame componisten van het begin van de 20e eeuw.

Avontuurlijke programmering

Op de plek waar tot in de jaren 70 werd gewerkt aan droge voeten in Amsterdam-Noord, vinden nu bijzondere concerten plaats. Tussen de oude gemaalpompen kun je elke maand een akoestisch concert horen. Jonge aanstormend talenten en gerenommeerde musici krijgen alle ruimte nieuwe projecten uit te voeren en te presenteren aan publiek.

Gereviseerde Steinway vleugel uit 1909 Concertgemaal Amsterdam Noord

Niet zomaar een concertpodium

Bij zo’n unieke plek hoort natuurlijk ook een eigen programma: nieuwe ideeën die net even buiten de traditionele lijntjes kleuren in een gevarieerd pallet. Klassiek, jazz, barok, hedendaags of verschillende cross-over stijlen. Altijd verrassend en van hoge kwaliteit. Bij het Concertgemaal zit je altijd goed. Dus allemaal naar het Concertgemaal!

Huiskamergevoel

Omdat er maar 60 zitplaatsen zijn en het publiek gelijkvloers rondom de musici zit, krijg je bij het bezoek aan een concert al snel een intiem huiskamergevoel. Dankzij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds staat er een gereviseerde Steinway vleugel uit 1909. Het is dus wel een heel bijzondere huiskamer, en een waar iedereen welkom is.

Studententickets voor € 15,- per ticket excl. servicekosten. Laat je studentenpas wel even zien. 

Studententickets

bottom of page