"Zoals water dat verandert als het door de gemalen wordt gepompt, zo komt het publiek verrijkt uit het Concertgemaal na een concertervaring."

Podium voor avontuurlijke klassieke muziek

Het Concertgemaal is niet zo maar een concertpodium, het is een dynamische locatie met een prachtige akoestiek, een geheel gereviseerde Steinway vleugel (met dank aan het Nationaal Muziekinstrumentenfonds) en een industriële uitstraling: artiesten en publiek spelen en zitten tussen de oude watergemalen op 10 zaterdagen dat er niet geflexwerkt wordt door de huurders van de werkplekken. Het is een plek die bruist van de creatieve energie en tegelijkertijd op een van de stilste en groenste plekken van Amsterdam is gehuisvest: aan het water, langs de dijk met uitzicht op het weiland.

Musici kunnen hier meer informatie vinden over de programmering van het Concertgemaal.

De dynamiek en de functie van het gebouw is ook terug te vinden in de programmering: klassiek in de basis, maar ook helemaal van nu! Traditionele kaders worden rekbaarder en de uitwisseling van verschillende stijlen wordt steeds groter. Kenmerkend is de keuze voor klassieke muziek in nieuwe verschijningsvormen en voor musici die het genre een nieuwe impuls geven door een eigentijdse, persoonlijke  presentatie of door de combinatie met andere stijlen en disciplines.

Een concertdag op zaterdag

20:30 uur: Avondconcert, tenzij anders aangegeven.

Het Concertgemaal biedt plaats aan ruim 60 bezoekers.

Kosten

Per ticket: € 21,50 inclusief servicekosten. Voor kinderen (7-12 jaar) zijn er aangepaste prijzen.

Wist u dat u ook een strippenkaart kunt kopen? Met een strippenkaart koopt u vijf of tien concerttickets die een jaar geldig blijven:

€ 91,50 voor vijf tickets (€ 18,30 per ticket)

€ 171,50 voor tien tickets (€ 17,15 per ticket)