top of page

za 14 sep

|

Amsterdam

Duo Ristretto - gratis toegang

Tijdens dit feestelijke jubileumweekend en als onderdeel van het Monumentenweekend trapt het aanstormende Duo Ristretto gepassioneerd af. Zangeres Sterre van Boxtel en gitarist Sijbrand Loot studeren aan het Conservatorium van Amsterdam maar treden muzikaal al ver buiten de landsgrenzen.

Duo Ristretto - gratis toegang
Duo Ristretto - gratis toegang

Tijd en locatie

14 sep 2024, 11:00 – 11:30

Amsterdam, Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Op zaterdag 14 en zondag 15 september openen 50 monumenten in Amsterdam hun deuren voor het publiek. Het thema van deze 38ste editie van de Open Monumentendag Amsterdam is ‘De Ondergrondse Stad’. Op 13 september 2014 opende het Concertgemaal voor het eerst haar deuren voor publiek. Het gemaal Kadoelen uit 1875, dat tot de bouw van het nieuwe gemaal zorgde voor droge voeten in Noord, kreeg vanaf dat moment officieel een nieuwe bestemming: een podium voor akoestische muziek door jong talent en gerenommeerde artiesten en als werkplek voor zelfstandig ondernemers uit de buurt. Precies een jaar én een dag later vieren we ons tienjarig bestaan en alles wat daarbij hoort. Deze musici van de toekomst trappen feestelijk af tussen de oude gemaalpompen en iedereen is van harte uitgenodigd naar ze te luisteren op een van de mooist gelegen concertlocaties van Amsterdam.

Over de musici:

Sterre van Boxtel heeft als soliste al meerdere grote (inter-)nationale podia bespeeld waaronder Little Big Shots van Steve Harvey en producent Ellen Degenerous in Hollywood, het Koninklijk Concertgebouw, De Doelen en Muziekgebouw aan 't IJ. In 2018 wordt zij als dertienjarige toegelaten tot de Nationaal Jong Talent klas van het Conservatorium van Amsterdam en in juni 2020 won zij de Rabobank Jong Talentprijs. Op dit moment volgt Sterre de opleiding Klassiek Zang, maar verruimt ook haar blik in diverse stijlen, zoals musical en cross-over.

Sijbrand Loot kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen. Na zijn toelating op het Conservatorium van Amsterdam nam hij gelijktijdig zijn eerste lessen elektrische gitaar op de muziekschool Fluxus in Zaandam, waar hij zich vooral heeft gefocust op jazz en blues. In 2022 won Sijbrand de Maarten Oomes prijs die wordt uitgereikt aan de beste klassieke gitarist van het Prinses Christina Concours. De afgelopen vier jaar volgt hij met veel plezier lessen bij Izhar Elias, waarvan drie jaar aan de Sweelinck Academie en dit jaar in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Volgend jaar start hij zijn bachelor in Amsterdam, waar hij les krijgt van Gabriel Bianco.

Dit ochtendconcert is gratis toegankelijk.

Deel dit evenement

bottom of page