top of page

zo 15 sep

|

Amsterdam

Duo Encordé - gratis toegang

Tijdens dit feestelijke jubileumweekend en als onderdeel van de tweede Amsterdamse Monumentdag hoor je Spaanse elegantie door dit fantastische klassieke gitaarduo!

Duo Encordé - gratis toegang
Duo Encordé - gratis toegang

Tijd en locatie

15 sep 2024, 11:00 – 11:30

Amsterdam, Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Tijdens dit feestelijke jubileumweekend van het tienjarige Concertgemaal en als onderdeel van het Amsterdamse Monumentenweekend hoor je Spaanse elegantie door dit fantastische klassieke gitaarduo! Michele Reali en Eva Victoria Schockmel leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun afwisselende repertoire omvat de impressionistische stijlen van Mario Castelnuovo-Tedesco, Fernando Sor en Joaquín Rodrigo. Bovendien is het duo zeer toegewijd aan het onderzoeken van nieuw repertoire, door eigen arrangementen te maken van stukken van belangrijke componisten als Johann Sebastian Bach en Claude Debussy.

Op zaterdag 14 en zondag 15 september openen 50 monumenten in Amsterdam hun deuren voor het publiek. Het thema van deze 38ste editie van de Open Monumentendag Amsterdam is ‘De Ondergrondse Stad’. Op 13 september 2014 opende het Concertgemaal voor het eerst haar deuren voor publiek. Het gemaal Kadoelen uit 1875, dat tot de bouw van het nieuwe gemaal zorgde voor droge voeten in Noord, kreeg vanaf dat moment officieel een nieuwe bestemming: een podium voor akoestische muziek door jong talent en gerenommeerde artiesten en als werkplek voor zelfstandig ondernemers uit de buurt. Precies een jaar én een dag later vieren we ons tienjarig bestaan en alles wat daarbij hoort. Wees welkom tussen de oude gemaalpompen en laat u verrassen door deze musici van de toekomst op een van de mooist gelegen concertlocaties van Amsterdam. Zo begint uw zondagochtend meteen goed!

Dit ochtendconcert is gratis toegankelijk.

Deel dit evenement

bottom of page