Za. 27-08-22: Misterioso

Aanvang: 20:00 uur.

Een mysterieus begin van het seizoen met celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever.
Aan de hand van de mooiste muziek van beroemde componisten voor dit muzikale duo vertellen deze twee musici over de raadselen die er bestaan rondom de dood van de betreffende componisten.

20220827
Fotografie: Marieke Gaymans

De dood van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski in 1893 is tot op de dag van vandaag nog altijd in nevelen gehuld. Overleed hij nu aan cholera of was het toch zelfmoord? En wat te denken van de Franse componist Ernest Chausson? Hij overlijdt zes jaar later, in 1899, na een fatale fietstocht. En wat is er nu schimmig rondom de dood van de componisten Sergej Prokofieff en Franz Liszt?
Oihana en Lineke werpen in dit programma niet alleen licht op de zaak, maar spelen ook nog eens de sterren uit de hemel. En dat mag iedereen weten. U komt toch ook?

De van origine Spaanse celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever werken al jaren samen als duo. Zij zijn veelgevraagde kamermuziekspelers. Ze verkennen als duo altijd weer de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen. De afgelopen jaren hebben ze o.a. programma’s gemaakt over Jeroen Bosch (herdenkingsjaar 2016), over (het einde van) de Eerste Wereldoorlog (herdenkingsjaar 2018) en over Suzanne Leenhoff, pianiste én de Nederlandse vrouw van kunstenaar Edouard Manet (2020). Daarnaast hebben ze samengewerkt met o.a. dansers, acteurs en vertellers. Tevens werken ze samen met musici van De Nationale Opera, Opera Zuid, het Radio Filharmonisch Orkest en Sinfonietta Amsterdam.

Meer informatie: www.cellopiano.nl

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.