top of page

zo 21 apr

|

Concertgemaal

Noordkoor

Kom luisteren naar het jaarlijkse Lenteconcert! Het Amsterdamse Noordkoor wisselt verschillende genres af met improvisatie. Verwacht een dynamisch, veelzijdig en energiek programma.

Noordkoor
Noordkoor

Tijd en locatie

21 apr 2024, 14:30 – 17:00

Concertgemaal , Landsmeerderdijk 213, 1035 PV Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Ontdek het Unieke Geluid van het Noordkoor

Het Amsterdamse Noordkoor onderscheidt zich door een eigenzinnige mix van muzikale genres, met eigen arrangementen en ruimte voor improvisatie. Dit koor brengt pop en klassieke muziek samen in een kenmerkende 'Noordkoor-klank’.

In tegenstelling tot traditionele koren die zich vaak tot één genre beperken, kiest het Noordkoor voor een gevarieerd repertoire dat door de leden zelf wordt samengesteld. Dirigent Joep Hegger transformeert deze selectie vervolgens in dynamische arrangementen, waarbij nooit één stem een heel lied de hoofdmelodie zingt, om zo de diverse vocale talenten binnen het koor op unieke wijze belichten.

De Signatuur van Dirigent Joep Hegger

Joep Hegger, bekend om zijn werk als studioproducent en stempedagoog, leidt sinds 2014 diverse koren zowel in Nederland als internationaal. Hij weeft hoofdmelodieën en begeleidende partijen naadloos door alle stemlagen heen, precies afgestemd op het unieke karakter van het koor. Ongeacht het oorspronkelijke genre van een stuk, de uitvoeringen klinken altijd onmiskenbaar als het Noordkoor.

Een Avontuurlijke Muzikale Reis

Het Noordkoor gaat verder dan traditionele koorarrangementen door het integreren van een innovatieve Scandinavische techniek voor groepsimprovisatie. Met behulp van een serie handgebaren componeren de leden ter plekke geheel nieuwe muziekstukken. Deze spontane creaties vormen een boeiende muzikale ontdekkingsreis, zowel voor de zangers als het publiek.

Sinds de oprichting door Hegger in 2017, komt het Noordkoor wekelijks samen in Amsterdam om deze fascinerende muzikale blend verder te verkennen en te perfectioneren.

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 14:30 uur. 

Capaciteit: 60 personen, reservering verplicht

Toegang tot het concert is kosteloos. Uw vrijwillige bijdrage, groot of klein, helpt ons om meer van deze unieke evenementen te organiseren. Elke donatie wordt zeer gewaardeerd ❤️

Deel dit evenement

bottom of page