Za. 18-11-23: Castello Consort

Aanvang: 20:00 uur

Een echt herfstconcert! Het Castello Consort speelt Engelse barokmuziek uit de 17de eeuw met in de hoofdrol twee muzikale seizoenen van Christopher Simpson: Autumne en Winter. Met een ensemble van oude-muziekspecialisten op barokviool, viola da gamba, harp, theorbe en op het programma de mooiste parels uit de Engelse barok, belooft dit een bijzonder herfstige en poëtische avond te worden.

20231118

De vier jaargetijden van Vivaldi zijn een van de beroemdste werken uit de barok, minder bekend maar niet minder indrukwekkend zijn The Seasons van de 17de- eeuwse Engelse componist Christopher Simpsons. Na een succesvolle zomerse editie, staat dit concert in het teken van het najaar en wordt de overgang van de herfst naar de winter ingeluid met Simpsons’ Autumne en Winter. De muzikale seizoenen worden omlijst door zelden gespeelde muziek van Simpsons' tijdgenoten: de intieme muziek van Hume, fantasievolle suites van Locke en spannende harpconsorten van Lawes.

Prachtige tot de verbeelding sprekende muziek, uitgevoerd op oude instrumenten rond een consorttafel, waarbij het publiek de instrumentalisten omringt en deel uitmaakt van het ensemble.

Zo mooi kan de herfst zijn.

Met: Elise Dupont (barokviool), Anne-Linde Visser (viola da gamba), Anna Lachegyi (viola da gamba), Emma Huijsser (barokharp), Giulio Quirici (theorbe en barokgitaar)

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.