Za. 24-06-23: NIZAMI

Aanvang: 20:00 uur

Muzikale poëzie door zangeres Raquel Kurpershoek Jaldón, flamencogitarist Alejandro Hurtado en percussionist Danny Rombout. Voorafgaand aan het concert wordt Kurpershoeks documentaire Traslasierra vertoond.

20230624

NIZAMI is geïnspireerd op het boek De Zeven Wijze Prinsessen van de middeleeuwse Perzische dichter-filosoof Nizami Ganjavi en bevat composities in verschillende muziekstijlen die de diversiteit van de liefde uitbeelden. Het verhaal gaat over zeven prinsessen uit verschillende delen van de wereld. Iedere prinses heeft een eigen theorie over wat liefde is en met welke kleur die geassocieerd wordt. In NIZAMI vertelt en zingt Raquel deze verhalen in een intieme en poëtische sfeer die ons uitnodigt om te dromen en ons meeneemt naar andere werelden.
Nizami is recent bekroond met 3 prijzen op het World Music Festival Andrea Parodi (Italië): Prijs voor beste muziek, Internationale jury prijs en Premio Bianca D'Aponte.

20230624 film

Raquel Kurpershoek Jaldón (1998) is geboren in Amsterdam en opgegroeid tussen Nederland en Spanje. Ze studeerde Wereldmuziek aan het Conservatorium in Rotterdam met een specialisatie in Latijns-Amerikaanse muziek. Daarnaast studeerde ze flamenco in Córdoba aan het Rafael Orozco Conservatorium. Raquel groeide op in een gezin waar kunst altijd sterk aanwezig was. Van haar Andalusische moeder die flamencodanslerares is, leerde zij de vrolijke levendigheid en de ritmes en melodieën in combinatie met dans. Van haar vader, kunsthistoricus, schrijver en reiziger, leerde zij de enorme muzikale rijkdom kennen van elk land dat hij bezocht. Het is in Raquels eerste EP getiteld Mil Cosas waarop al deze wereldmuziekinvloeden voelbaar zijn.

Een andere grote passie van Raquel is het doen van onderzoek naar non-verbale communicatie. Zo kwam ze in de wereld van de doven terecht. Ze voelde zich enorm tot hen aangetrokken, wat haar ertoe bracht gebarentaal te bestuderen. Omdat ze de onderliggende link voelde tussen muziek en dovencultuur, begon ze aan een experiment op het gebied van multimodaliteit: het overbrengen van alles wat ervaren wordt via een documentaire. Traslasierra is een ontroerende autobiografische documentaire waarin deze twee schijnbaar tegengestelde werelden een verrassende symbiose vormen.

Tickets en informatie:

De aanvangstijd van dit concert is 20:00 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten te bestellen via onze webshop.
NIEUW: Studententickets voor € 15,- per ticket incl. servicekosten, deze zijn geldig op vertoon van studentenpas aan de deur.