Nieuwe datum volgt: Seldom Sene & Klaartje van Veldhoven

Delight in Musicke

Liederen, dansen en fantasieën uit de Engelse renaissance.
Muziek van onder andere William Byrd, John Dowland en Chrisopher Tye.

Dit concert voert u terug naar het Engeland van de laat zestiende eeuw waar het repertoire voor solostem en instrumentaal ensemble bloeide waarin composities van de hoogste muzikale en poëtische kwaliteit te horen zijn.

20200418 1000w

Sopraan Klaartje van Veldhoven, een graag geziene gast in het Concertgemaal en bekend van haar ontroerende en grensverleggende uitvoeringen van oude muziek, brengt deze liederen weer tot leven samen met het Amsterdamse blokfluitkwintet Seldom Sene. Stem en consortinstrumenten (Seldom Sene beschikt over een indrukwekkende collectie van bijna honderd blokfluiten in alle soorten en maten!) versmelten tot magie op podium. De donkerste teksten spreken van ongelukkige liefdes en de dood maar er is ook ruimte voor lichte en speelse madrigalen over de natuur en opvlammende liefdes.

Tussen de liederen door speelt Seldom Sene virtuoze instrumentale dansen en fantasieën waaronder een van Christopher Tye (1505-1572), waaraan Seldom Sene haar naam ontleent; een kort werk vol schoonheid, precisie en opvallende ritmische complexiteit dat de essentie weergeeft van het streven van deze vijf getalenteerde musici: het uitvoeren van uniek repertoire op een niveau dat slechts zelden gezien of gehoord wordt.

Seldom Sene bestaat uit: Stephanie Brandt, Ruth Dyson, Eva Lio, Hester Groenleer en Maria Martinez Ayerza.

Seldom Sene wordt alom geprezen om de uitmuntende muzikale interpretatie en prachtige repertoirekeuze (Frédéric De Roos) en concerteert in befaamde series en op festivals in heel Europa.

Seldom Sene neemt op voor het Nederlandse label Brilliant Classics. Hun debuut-cd Taracea verscheen in september 2014 gevolgd door El aire se serena (februari 2016) met muziek uit de Spaanse paleizen en kathedralen van de 16e eeuw en door hun eigen arrangement van de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach (oktober 2017), bekroond tot 'BachCD 2017' door de luisteraars van Geen dag zonder Bach op Concertzender Nederland. In maart 2018 verscheen hun vierde album, Delight in Musicke, een verzameling van Engelse liederen en instrumentale muziek met medewerking van de sopraan Klaartje van Veldhoven.

Tickets en informatie:

De aanvangstijd voor dit concert is 20:30 uur.

Prijs: € 21,50 per ticket incl. servicekosten.

Wist u dat u ook een strippenkaart kunt kopen? Met een strippenkaart koopt u vijf of tien concerttickets die een jaar geldig blijven:

€ 91,50 voor vijf tickets (€ 18,30 per ticket)

€ 171,50 voor tien tickets (€ 17,15 per ticket)